Tak prostego, szybkiego, a jednocześnie smacznego wegańskiego dania nie jadłam chyba nigdy! Kotleciki z czerwonej soczewicy i batata nie tylko pięknie wyglądają i pachną, smakują, ale w dodatku są bogactwem białka, żelaza i likopenu. Polecam absolutnie wszystkim, nie tylko weganom i fanom diety roślinnej. Czerwona soczewica to jedna z pozycji obowiązkowych na diecie roślinnej, gdyż jest rewelacyjnym źródłem białka i żelaza. Kotleciki z nich przygotowane są więc pełnowartościowym posiłkiem. Batat dodaje zaskakującej - ale bardzo pasującej! - słodyczy, cudowny kolor i kolejną dawkę dobroczynnych wartości odżywczych. Dzięki niemu kotleciki łatwo się formują i trzymają swój kształt. Całość uzupełnia quinoa, która również dostarcza białka i wielu minerałów, a także aromatyczne przyprawy, które przenoszą te wegańskie kotleciki na zupełnie nowy poziom! A to wszystko bez glutenu, bez nabiału i bez jajek! Żeby przygotować kotleciki z czerwonej soczewicy i batata, potrzeba: Składniki: ...
Komentarze
Prześlij komentarz
Zaciekawiłam? Zainspirowałam? Masz pytania albo chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz, będzie mi bardzo miło!